NOS Voetbal

Deschamps onder de indruk van 'interessante' De Jong

Deschamps onder de indruk van 'interessante' De Jong

Frankrijk is zich bewust van de progressie die het Nederlands elftal momenteel doormaakt. Zowel bondscoach Didier Deschamps als aanvoerder Hugo Lloris is met name onder de indruk van Ajacied Frenkie de Jong.

De Jong maakte in september in de Nations League-wedstrijd tegen de Fransen, die in Parijs ternauwernood met 2-1 van Oranje wonnen, een sterk debuut in de basis. Dat is Deschamps niet vergeten. Vrijdag vanaf 20.45 uur komen de landen elkaar opnieuw tegen.

"Nederland heeft een jonge, aanstormende generatie", vindt de bondscoach. "Als ik één speler eruit moet pikken, dan kies ik De Jong vanwege zijn spelinzicht en zijn technische kwaliteiten. Hij is goed in het diep spelen van de bal. Het is een erg interessante speler."

Doelman Hugo Lloris schaart de Ajacied eveneens onder de huidige topspelers van Oranje. "Met De Jong, Depay en Van Dijk hebben ze een aantal goede leiders. Het is een signaal dat we vrijdag goed moeten spelen."

Deschamps zag in de laatste interlandperiode dat Oranje aan een opmars bezig is. "Dat hebben ze in de wedstrijden tegen Duitsland en België wel bewezen. Het is een team met veel kwaliteit."

Live bij de NOS

De Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk begint vrijdagavond om 20.45 uur. Het is duel is rechtstreeks te volgen via NPO 1, NOS.nl, de NOS-app en NPO Radio 1.

Op NOS.nl en in de NOS-app blikken presentator Gert van 't Hof, analyticus Pierre van Hooijdonk en commentator Jeroen Elshoff al vanaf 20.00 uur vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl