De politie houdt vaker controles langs de grens met Duitsland ANP

Langs delen van de grens met Duitsland is een grote grenscontrole gehouden. Op de A12 werd al het inkomende verkeer vanuit Duitsland gecontroleerd. Auto's werden naar een parkeerterrein geleid waar steekproefsgewijs gecontroleerd werd.

Ook op de A1 richting Deventer en op een aantal andere wegen is het verkeer gecontroleerd. De actie werd uitgevoerd door de douane, de marechaussee en de politie. Ook gisteren waren er al controles. De Duitse politie werkte daar ook aan mee.

Bij de actie werd in een auto 30.000 euro gevonden, de drie inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om twee Roemenen en een Fransman. Zij worden verdacht van witwassen.

Geregistreerd

Twee anderen werden aangehouden omdat ze geregistreerd stonden in de politiesystemen, waarvoor is niet duidelijk. Ook werd een man aangehouden die te veel gedronken had. Verder zijn er boetes uitgeschreven voor kleine overtredingen, en reed een bestuurder zonder rijbewijs.

Met de grenscontroles hoopt de politie onder meer rondtrekkende criminele bendes te onderscheppen. Bij een eerdere soortgelijke actie eerder dit jaar werden honderden mensen opgepakt, onder wie helers van gestolen babymelkpoeder.

STER reclame