Joost Luiten in actie in Dubai
NOS Sport

Luiten in toptien na eerste dag eindejaarstoernooi in Dubai

Joost Luiten is het Tour Championship in Dubai uitstekend gestart. De Nederlandse golfer ging op de eerste dag rond in 69 slagen, dat zijn er drie onder het baangemiddelde. Daarmee staat Luiten op de tiende plaats in het tussenklassement.

De 32-jarige Luiten staat drie slagen achter op de twee koplopers, de Engelsman Jordan Smith en de Spanjaard Adrian Otaegui. De Rotterdammer, die dit jaar het Oman Open won, noteerde in Dubai vier birdies en een bogey.

De top-60 van de Europese tour is van de partij bij het lucratieve slottoernooi. Luiten kwalificeerde zich als 57ste. Hij maakte in oktober zijn rentree na een maandenlange polsblessure.

Luiten slaat verder dan ooit

"Ik sla de bal bijna tien meter verder dan ik gewend ben", aldus Luiten in Dubai. "Ik heb er geen verklaring voor. Misschien ben ik fitter, is het mijn verbeterde techniek of heb ik voor mijn blessure toch onbewust ingehouden. Fijn dat ik verder sla, maar wel even wennen."

De Italiaan Francesco Molinari, de leider in het jaarklassement, liep met een ronde van 68 uit op nummer twee Tommy Fleetwood, die in 69 slagen rondging. De winnaar van het klassement ontvangt 1,1 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl