Koeman ziet Oranje hechter worden door kaartspelletje

De sfeer is al enige tijd goed bij het Nederlands elftal, ook in aanloop naar de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk (morgen) en Duitsland (maandag). Gek genoeg speelt het spelletje '30 Seconds' daar ook een rol in.

Waar vroeger veelal gekaart werd door de Oranje-internationals, is nu '30 Seconds' helemaal in. "Ik vind het leuk dat ze dingen samen doen", zegt bondscoach Ronald Koeman op de afsluitende persconferentie voor het duel met Frankrijk.

"Ze leren elkaar beter kennen en zijn met elkaar bezig. De spelers hebben ook een appgroep, waarin ze buiten de interlands contact met elkaar hebben. Je ziet de groep naar elkaar toeleven."

Vindt Koeman de sfeer rond Oranje niet te rustig? Johan Cruijff en Rinus Michels zochten vroeger naar conflicten om de selectie op scherp te zetten.

"Dat moet je aanvoelen", zegt Koeman. "Ik voel dat nu niet zo, maar als er een moment is om zoiets wel te gebruiken dan weet je, als je me een beetje kent, dat ik dat niet zal nalaten."

Wijnaldum geeft inkijkje

Georginio Wijnaldum zit ook achter de tafel en laat weten dat Stefan de Vrij de beste speler van '30 Seconds' is. "Na het eten vragen we vaak wie er een spelletje wil doen. Dan schrijven we de namen op, doen die in een bekertje en maken vier teams."

Wijnaldum omschrijft hoe bij Oranje '30 Seconds' wordt gespeeld

Koeman heeft een fitte selectie en liet al doorschemeren dat hij tegen Frankrijk veel spelers gaat opstellen uit de basisploeg die vorige maand Duitsland met 3-0 versloeg.

Doelman Jasper Cillessen vormde toen een defensie met Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind. Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong waren destijds de middenvelders en Memphis Depay, Steven Bergwijn en Ryan Babel de aanvallers.

STER reclame