In samenwerking met
L1 Nieuws
NOS Nieuws

Bijna alle leerlingen van VMBO Maastricht geslaagd

Bijna alle leerlingen die hersteltoetsen moesten maken op het VMBO Maastricht zijn geslaagd. Dat kregen ze vanmiddag te horen. Het ging om de laatste dertig scholieren die nog na de herfstvakantie toetsen moesten maken.

Drie leerlingen zijn nog niet geslaagd. Twee kwamen niet opdagen voor de hersteltoetsen en één leerling moet nog een vak herkansen, meldt 1Limburg.

In juni werden de eindexamens van 353 leerlingen van VMBO Maastricht ongeldig verklaard. Sommige toetsen waren tijdens het schooljaar niet afgenomen en de scholieren hadden daardoor niet aan het centraal examen mogen deelnemen.

243 leerlingen kregen in augustus na het maken van een hersteltoets alsnog hun diploma, 42 leerlingen kregen hun diploma zonder een hersteltoets te hoeven maken.

De Inspectie van het Onderwijs concludeerde vorige maand in een rapport dat er van alles mis was bij VMBO Maastricht. Zo kwam een groot deel van het lesprogramma niet overeen met het ingezonden PTA en werd het eigen én het landelijke examenreglement niet gevolgd door zowel de schoolleiding als de docenten.

De onderwijsinspectie werkt nog aan twee andere onderzoeken. Zo wordt een breder onderzoek gedaan naar elf scholen die onder de koepel van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) vallen. Ook loopt een onderzoek naar het bestuurlijk handelen bij de LVO, en op het VMBO Maastricht.

Advertentie via Ster.nl