Agnieszka Radwanska EPA

Poolse tennisster Radwanska (29) houdt het voor gezien

time icon

Agnieszka Radwanska heeft een punt gezet achter haar tennisloopbaan. De 29-jarige voormalig nummer twee van de wereld was de eerste Poolse speelster die de finale bereikte van een grandslamtoernooi en de eerste uit haar land die de WTA Finals won.

"Helaas ben ik niet meer in staat te trainen en spelen zoals ik gewend was en mijn lichaam kan niet meer wat ik ervan verwacht", stelde Radwanska. "Mijn gezondheid in het achterhoofd en de zware tol die professioneel tennis vraagt, moet ik me erbij neerleggen dat ik niet meer in staat ben om tot het uiterste te gaan."

Plek 75

De Poolse maakte in 2004 op 15-jarige leeftijd haar debuut bij de senioren. Ze was afgezakt naar plek 75 op de wereldranglijst. Radwanska speelde in september haar laatste duel: in Seoul verloor ze in de tweede ronde van de Roemeense Irina-Camelia Begu.

Radwanska won twintig WTA-titels, waaronder de WTA Finals in 2015. In 2012 verloor ze op Wimbledon de finale van Serena Williams.

Aga Radwanska
@ARadwanska
Dear Friends, I’d like to share one of the most important decisions of my life. Special thanks to those with me through thick & thin: my parents, my sister and my best team: David, Tom, Krzysztof, Jason, my sponsors and partners – I am always thankful for what you’ve done for me.
6 maanden geleden
Boris Becker
@TheBorisBecker
@ARadwanska Amazing career
6 maanden geleden

STER Reclame