Djokovic halvefinalist in Londen, Cilic houdt zicht op laatste vier

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Djokovic wint ook tweede partij op ATP Finals
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Novak Djokovic heeft ook zijn tweede groepsduel op de ATP Finals, het eindejaarstoernooi voor de beste acht tennissers van dit jaar, overtuigend gewonnen. De als eerste geplaatste Serviër rekende in Londen af met Alexander Zverev: 6-4, 6-1.

Omdat 's avonds Marin Cilic in drie sets (6-7 (2), 6-3, 6-4) te sterk was voor John Isner is Djokovic verzekerd van een plek in de halve finales.

Shanghai

De als derde geplaatste Zverev had van de twee eerdere duels met Djokovic er één gewonnen, maar in hun laatste ontmoeting, in oktober in Shanghai, werd hij gedeclasseerd (6-2, 6-1).

Ditmaal bood hij in de eerste set prima partij en Zverev kreeg bij 4-4 ook de eerste kansen op een break. De 31-jarige Djokovic werkte beide breakpoints weg en pakte even later de set, mede dankzij het slordige spel van zijn opponent.

Alexander Zverev AFP

Verweer

In de tweede set stelde het verweer van de tien jaar jongere Duitser helemaal niets meer voor. Na vijf kwartier was de tweede zege al een feit voor Djokovic, die een plek in de halve finales nauwelijks nog kan ontgaan.

Djokovic en Londen blijkt dit jaar vooralsnog een gelukkige combinatie. Hij haalde dit jaar de finale op Queen's en was vervolgens de sterkste op Wimbledon.

Djokovic startte het eindejaarstoernooi maandag met winst op de Amerikaan John Isner (6-4, 6-3).

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eerste driesetter bij ATP Tour Finals: Cilic klopt Isner
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Later op de avond pakte Isner de eerste set tegen Marin Cilic, waardoor Djokovic zeker was van een plek bij de laatste vier. Daar bleef het echter bij: de Kroaat won de eerste driesetter van het toernooi met 6-7 (2), 6-3, 6-4.

Isner leunt erg op zijn opslag, maar die liep dit keer niet soepel: hij sloeg 'slechts' zeventien aces en maar liefst zes dubbele fouten, waaronder twee op breakpoint tegen. In de eerste game kreeg hij (ondanks vier aces) ook al een breekpunt tegen, al wist hij dat nog weg te werken.

Nerveus

Na een uitstekende tiebreak leek Isner zelfs aan de winnende hand. Naarmate de tweede set vorderde, ging Cilic echter steeds beter retourneren. De Amerikaan raakte daar nerveus van en kreeg op de belangrijke momenten de bal niet meer binnen de lijnen.

Tijdens de laatste speelronde in groep Kuerten neemt Djokovic het op tegen Cilic en de uitgeschakelde Isner tegen Zverev.

Stand groep Kuerten

1. Novak Djokovic 2-4 (4-0)
2. Alexander Zverev 2-2 (2-2)
3. Marin Cilic 2-2 (2-3)
4. John Isner 2-0 (1-4)

STER Reclame