René van der Goot in de Provinciale Staten RTV Noord

Het Groningse PvdA-Statenlid René van der Goot stapt op naar aanleiding van een tweet die hij zondag heeft geplaatst. Daarin vergelijkt hij de aanhangers van de PVV met nazi's. Dat meldt RTV Noord.

Van der Goot schrijft: "De aanhangers van de PVV hebben ideeën die nogal wat verder gaan. De laatste grote actie van lieden met deze ideeën leverden zo ongeveer 60 miljoen doden op." Zijn bericht riep veel reacties op.

Gisteren besloot hij op te stappen omdat hij zich niet meer geloofwaardig voelt. De PvdA'er zat sinds 2017 in de Provinciale Staten van Groningen. Van der Goot wil aan de NOS geen inhoudelijke reactie geven.

"Na een opmerking op sociale media vond René dat hij niet meer geloofwaardig kan opereren als Statenlid", zegt fractievoorzitter Gert Engelkes.

"Dat respecteren wij als fractie. We danken René voor zijn goede werk, voor onze provincie. René is de afgelopen jaren van grote waarde geweest met name op het gebied van natuur en cultuur."

Fractievoorzitter Ton van Kesteren van de PVV in de Provinciale Staten noemt Van der Goot "een PvdA-politicus zonder enig historisch besef, die denkt zich dit te kunnen veroorloven".

Een twitteraar die zichzelf Patriotov noemt, heeft aangifte gedaan tegen Van der Goot.

STER reclame