Claudio Ranieri AFP

Voetbalclub Fulham heeft vanwege tegenvallende resultaten maatregelen genomen door coach Slavisa Jokanovic te ontslaan. De hekkensluiter van de Engelse Premier League stelde met de 67-jarige Italiaan Claudio Ranieri ook direct een opvolger aan voor de Serviër.

Jokanovic was sinds december 2015 in dienst van Fulham en promoveerde vorig jaar met de club na een gewonnen play-off naar het hoogste niveau. De Premier League is echter andere koek.

Frisse wind

De club van huurling Timothy Fosu-Mensah verloor acht van zijn laatste negen competitieduels, waardoor voorzitter Shahid Khan een frisse wind nodig acht. De steenrijke clubeigenaar, die onlangs afzag van zijn plan om het iconische Wembley-stadion te kopen, is in zijn nopjes met de aanstelling van Ranieri.

"Ranieri's werk met Leicester City is legendarisch", verwijst Khan naar de wonderlijke Engelse landstitel uit 2016 die de club behaalde onder leiding van de Italiaan. "Ook kijkend naar zijn werk bij Chelsea en andere Europese clubs, is het duidelijk dat we een buitengewone man bij Fulham mogen verwelkomen."

Nantes

Ranieri werd bij Leicester City ondanks de landstitel niet veel later, in februari 2017, ontslagen wegens matige prestaties. De coach werkte vervolgens één seizoen bij Nantes, waar hij met de club in de middenmoot van de Ligue 1 eindigde.

Fulham wordt Ranieri's 18de klus in zijn 33-jarige loopbaan als trainer.

STER reclame