De Oranjevrouwen vieren feest op het veld ANP

Ze hebben stadions als de Grolsch Veste, Galgenwaard, Euroborg en het Philips Stadion al gehad. De volgende stap voor de Oranjevrouwen is een interland in de Johan Cruijff Arena of De Kuip.

De speelsters zelf willen dolgraag en nu het WK is gehaald, overweegt ook de KNVB om de vrouwen in een groter stadion onder te brengen.

Uitzwaaiwedstrijd

Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de bond, behoort een zogeheten uitzwaaiwedstrijd kort voor het WK in Amsterdam of Rotterdam tot de mogelijkheden.

"Dat zou super zijn, die kans gaan we de komende maanden zeker onderzoeken. We moeten er dan wel een heel feest omheen organiseren om het stadion vol te krijgen", aldus Van der Zee.

Oranjevrouwen populair

Tijdens het EK van vorig jaar in Nederland zaten alle stadions waarin Oranje speelde vol. Voorafgaand aan de wedstrijden liepen duizenden fans mee in een zogenaamde Oranjemars naar het stadion.

Begin dit jaar kwamen ruim 30.000 fans naar Eindhoven voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland, een record voor de vrouwen, al was het stadion van PSV niet helemaal uitverkocht.

STER reclame