Max Verstappen EPA

Max Verstappen heeft geen spijt van zijn incident met Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilië. "Ik baal ervan dat ik niet heb gewonnen, dat doet het meeste pijn", zegt de coureur in het televisieprogramma Peptalk van Ziggo Sport.

De Limburger ging na de finish verhaal halen bij de Franse coureur, die hem in de slotfase van de race van de baan had gereden. Dat kostte Verstappen de zege. Hij reed op dat moment in leidende positie, terwijl 'achterblijver' Ocon in de wedstrijd geen rol van betekenis speelde.

Op tv-beelden was te zien hoe Verstappen zijn kwelgeest een aantal keer een duw gaf. Ocon werd ook naar eigen zeggen door Verstappen een 'pussy' genoemd.

"Ik wilde naar hem toegaan om te vragen: hoe heeft zoiets kunnen gebeuren?", legt de 21-jarige coureur uit. "Toen antwoordde hij: 'ik was sneller dan jij', en dan met zo'n grijns...", zegt Verstappen.

Verstappen: 'Ocon zei niet eens 'sorry' voor het incident'

"Ik probeerde nog positief te zijn. Je wordt toch nog tweede, maar als je de kans hebt om te winnen, dan is een tweede plaats ook niet goed", vindt Verstappen. "Vervolgens kom ik Ocon tegen, en hij zegt niet eens 'sorry' voor wat er is gebeurd en geeft een tegenovergestelde reactie."

Volgens Verstappen is het geen oude rekening die openstond. De twee kennen elkaar van hun periode uit de Formule 3 in 2014. "Nee joh. Dat speelde helemaal geen rol. Ik concentreer me op de mensen die ik moet verslaan", reageert hij nuchter.

Reactie Ocon

Ocon bood zondagavond via Instagram Stories wel enigszins nog zijn excuses aan. "Het spijt me voor Max. Een botsing met een achterliggende auto had nooit mogen gebeuren. Hij had de race moeten winnen."

Esteban Ocon krabbelde op Instagram Stories iets terug Instagram/estebanocon

Verstappen heeft naar aanleiding van het incident een taakstraf gekregen van de internationale autosportfederatie FIA. Hij moet zich binnen zes maanden twee dagen beschikbaar stellen. "We gaan met het team bekijken wat we gaan doen", aldus Verstappen.

Op 25 november wordt het Formule 1-seizoen afgesloten met de Grand Prix van Abu Dhabi.

Samenvatting GP Brazillië: Verstappen tweede na botsing met Ocon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame