Djokovic trekt supervorm door naar ATP Finals met winst op Isner

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Djokovic begint ijzersterk aan ATP Finals met zege op Isner
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Novak Djokovic wil bij de ATP Finals de kroon zetten op zijn indrukwekkende comebackjaar 2018. De Serviër startte het eindejaarstoernooi, waaraan de beste acht tennissers van dit jaar meedoen, veelbelovend met een overtuigende zege op de debuterende John Isner: 6-4, 6-3.

Komt Djokovic ooit terug op topniveau? Die vraag stelde menigeen in het voorjaar toen de Serviër uit de toptwintig was gevallen na tegenvallende resultaten sinds zijn terugkeer van een elleboogblessure.

Djokovic creëerde in amper zes maanden tijd het antwoord, inclusief twee grandslamtitels (Wimbledon en de US Open), twee masterstitels en de herovering van de koppositie op de wereldranglijst.

Ronaldo op de tribune

Ook tegen servicekanon Isner, en onder toeziend oog van Cristiano Ronaldo, liet Djokovic zien dat hij nog steeds overloopt van het zelfvertrouwen.

Tennis TV
@TennisTV
Never mind Ballon d'Or, more like Ball-on d'Floor... @Cristiano @juventusfc #NittoATPFinals
6 maanden geleden

Isner deed waar hij goed in is: keihard serveren en aanvallen met inside-out geslagen forehands.

Maar het bleek niet genoeg tegen de topfitte Djokovic, die met messcherpe returns en doordachte spreiding de Amerikaan al snel liet wankelen.

Alexander Zverev AFP

In de andere groepswedstrijd begon Alexander Zverev met een overwinning op Marin Cilic: 7-6 (5), 7-6 (1). Het niveau van de partij was niet best. Cilic sloeg liefst 46 onnodige fouten, terwijl Zverev 32 afzwaaiers noteerde.

Zverev, die vorig jaar in Londen ook in de groepsfase van Cilic won, was dankzij zijn harde slagen in staat zijn niveau op te schroeven wanneer dat moest, waar Cilic door nervositeit kansen liet liggen.

Programma

Woensdag neemt Djokovic het op tegen Zverev en staan Cilic en Isner tegenover elkaar.

Stand groep Kuerten

1. Novak Djokovic 1-2 (2-0)
2. Alexander Zverev 1-2 (2-0)
3. Marin Cilic 1-0 (0-2)
4. John Isner 1-0 (0-2)

STER Reclame