Ronald Mulder tijdens de kwalificatiewedstrijden in Heerenveen ANP

Zieke Ronald Mulder mist wereldbekerwedstrijden in Japan

time icon

Ronald Mulder komt komend weekeinde niet in actie bij de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Obihiro. De Europees kampioen op de 500 meter kampt met een longontsteking. Of Mulder een week later wel start bij wereldbekerwedstrijden in Tomakomai, beslist hij later.

"Dit is wel een heel vervelend begin van het seizoen", zegt Mulder. In aanloop naar het kwalificatietoernooi, twee weken geleden in Heerenveen, had hij last van een rugblessure. Hij plaatste zich op de 500 meter als vijfde en laatste voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Maar de eerste moet hij nu dus missen vanwege ziekte.

"Vorige week donderdag kwam de koorts opzetten en het hele weekend heeft dat aangehouden. Vanmorgen heb ik een aantal tests gedaan en daar kwam uit dat het een longontsteking is. En dan elf uur lang in een vliegtuig zitten is not done", aldus Mulder.

Wereldbekerfinale

Voor Mulder heeft het ontbreken bij de wereldbekerwedstrijden in Japan geen invloed op de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de WK afstanden, later dit seizoen in Inzell. Die kwalificatie gaat via de KPN NK afstanden in december.

Wel kan zijn ziekte de plaatsing voor de wereldbekerfinale in Salt Lake City bemoeilijken. Daarvoor is na vijf wereldbekers een plek in de top van het klassement nodig. "Daar zou ik heel erg graag starten, maar ik heb geen grip op mijn gezondheid. En op dit moment denk ik alleen maar aan zo snel mogelijk fit worden."

STER Reclame