Sjinkie Knegt

Daags na wereldbekergoud stelt Knegt teleur op 500 meter

Shorttracker Sjinkie Knegt is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken op de 500 meter bij de wereldbeker in Salt Lake City. Knegt was de enige Nederlander die doordrong tot de kwartfinales, maar kwam daarin niet verder dan de derde plek. Hij werd afgetroefd door Sandor Shaolin Liu en Lee June-seo.

De Fries kende vorig weekeinde in Calgary een beroerde start van het seizoen, maar zaterdagavond toonde hij in Salt Lake City toch zijn vorm door de 1.500 meter te winnen. Die stijgende lijn heeft hij op de kortste afstand niet weten door te trekken.

De Chinees Wu Dajing liet andermaal zien in topvorm te verkeren. De olympisch kampioen won een week geleden in Calgary beide 500 meters en greep ook in Salt Lake City op indrukwekkende wijze het goud in een nieuw wereldrecord.

Sjinkie Knegt voor de finale van de 1.500 meter

Op de 1.000 meter slaagden Dennis Visser en Friso Emons er niet in de halve eindstrijd te bereiken. Visser werd derde en ook zijn tijd bleek niet snel genoeg om toegang te krijgen tot de volgende ronde. Voor Emons viel het doek, ondanks een fraaie strijd, na een vierde plaats in zijn race.

Het goud ging naar de Zuid-Koreaan Hong Kyung-hwan, die zijn eerste gouden medaille in de wereldbeker pakte.

Geen aflossingsfinale

Aan de eindstrijd van de relay bij de mannen doet Nederland niet mee, omdat de ploeg vrijdag al werd uitgeschakeld in de kwartfinales. Knegt en Breeuwsma pakten met Suzanne Schulting en Lara van Ruijven nog wel het zilver op de mixed relay.

Zilver voor gemengde estafetteploeg na ultieme jump Hongarije

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl