Opening ATP Finals eindigt in deceptie voor Federer

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Federer opent ATP Finals met onthutsende nederlaag
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Roger Federer heeft bij de ATP Tour Finals verrassend zijn eerste groepswedstrijd verloren van Kei Nishikori. De zesvoudig winnaar in Londen werd met 6-7 (4), 3-6 verslagen na een zeer zwak optreden met 34 onnodige fouten.

Ook de houding van de Zwitser op de baan was niet best. Hij kreeg een waarschuwing omdat hij een bal in het publiek sloeg en gedurende de wedstrijd bleef hij over van alles en nog wat mopperen.

Onthutsend slecht

In de onthutsend slechte eerste set dwong Nishikori met slechts drie winners weinig af, maar dat hoefde ook niet, want bij Federer lukte vrijwel niets. Zijn returns lieten te wensen over en in de tiebreak sloeg hij vier forehandmissers op rij.

ATP Tour
@ATP_Tour
Kei in control 👊🏼 @keinishikori runs away with the tie-break vs. @rogerfederer 7-6(4). It's the first set Nishikori has won against Federer since 2017 @AustralianOpen. #NittoATPFinals #ATP
6 maanden geleden

Federer, voor de zestiende keer present bij de ATP Finals, begon nog wel hoopvol aan de tweede set. Hij brak Nishikori in de openingsgame, maar de Japanner sloeg direct terug, daarbij opnieuw profiterend van de off-day van de Zwitser.

Bij 2-3 liep Federer opnieuw tegen een break aan en die schade kon hij niet meer repareren.

Marcella Mesker
@marcellamesker
Wat een ontluisterende nederlaag van Roger Federer tegen Kei Nishikori die niet eens zijn beste tennis speelde, het wordt 7-6 6-3 voor de Japanner; in deze vorm haalt de Fed de HF niet, wat is er aan de hand met hem?
6 maanden geleden

Federer klaagde na afloop over de baan. "Hij is langzamer dan de laatste drie toernooien die ik heb gespeeld. Ik voel me goed, maar ik heb overal en nergens getraind. Niet in dezelfde condities. Ik was ook wat nerveus."

Anderson verslaat Thiem

Debutant Kevin Anderson won eerder op de dag de eerste partij in de Groep Hewitt. De als vierde geplaatste Zuid-Afrikaan was de Oostenrijker Dominic Thiem in twee sets de baas: 6-3, 7-6 (10).

Stand Groep Hewitt

1. Kevin Anderson 1-2 (2-0)
2. Kei Nishikori 1-2 (2-0)
3. Roger Federer 1-0 (0-2)
4. Dominic Thiem 1-0 (0-2)

STER Reclame