Spelers van AZ vieren het doelpunt van Guus Til

AZ wint in tenenkrommend duel met ADO

AZ heeft zich met een 1-0 uitzege op ADO Den Haag gehandhaafd in de subtop. De ploeg van trainer John van den Brom speelde in het tenenkrommende duel iets minder beroerd dan de thuisploeg.

In de wanstaltige eerste helft trok ADO zich, wachtend op wat AZ had te bieden, terug. Dat was voor rust niets. Zelf joeg ADO de bal op goed geluk naar voren. Ook dat spelletje was niet om aan te zien.

Ondanks dat leek AZ tien minuten voor rust de 1-0 te maken, maar de goal van Oussama Idrissi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Giovanni Troupee (l) en Guus Til in actie

Guus Til doorbrak na de rust, op aangeven van Pantelis Hatsidiakos, wel de oorverdovende stilte. ADO moest nu in de aanval, maar het kreeg de bal maar niet bij iemand in hetzelfde shirt.

Tot een serieuze doelpoging kwam het niet. Alleen Erik Falkenburg (volley naast) zorgde nog voor lichte opwinding en Idrissi mikte aan de overkant nog op de paal. AZ komt door de tweede overwinning op rij op de zesde plaats te staan in de eredivisie.

"Het was bar slecht", vertelde AZ-trainer Van den Brom na afloop. "Ik kan me voorstellen dat de fans hier niet warm van werden. Ja, we winnen, maar we kunnen zoveel beter. We hebben bijna niets laten zien en winnen uiteindelijk met een gelukkig doelpunt."