Leermeester De Jong trots op Van Bommel: 'Je doet het aardig, jongen'

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ziet er soms raar uit bij De Jong, maar het is zo functioneel'

Mark van Bommel hecht weinig waarde aan zijn kersverse record. Hij won met PSV, dat zaterdagavond De Graafschap met 4-1 versloeg, zijn eerste twaalf eredivisiewedstrijden als trainer en dat deed niemand hem na in 63 jaar betaald voetbal.

"Dit is een record voor de statistieken. Wij zijn vooral bezig met winnen", reageerde Van Bommel nuchter op het record, dat hij tot deze week deelde met Morten Olsen. De Deen won in 1997/1998 zijn eerste elf wedstrijden met Ajax.

"Maar als je van tevoren had gezegd: jullie gaan twaalf wedstrijden winnen. Dan had ik gezegd: dat wordt wel heel moeilijk", aldus Van Bommel.

Als je Luuk af en toe ziet voetballen, dan ziet het er heel raar uit.

Mark van Bommel

Hij had ook lovende woorden voor zijn aanvoerder Luuk de Jong, die twee keer scoorde tegen De Graafschap en inmiddels op elf doelpunten staat. "Er is veel kritiek op Luuk geweest, vooral aan het begin van het seizoen", zegt Van Bommel.

"Het is een heel complete speler, waarvan je het soms niet verwacht. Want, als je hem af en toe ziet voetballen, dan ziet het er heel raar uit. Maar ik vind het heel erg functioneel. Luuk is heel belangrijk voor mij."

Henk de Jong: 'Je doet het aardig, jongen'

Van Bommel kreeg op de persconferentie nog lof toegezwaaid van De Graafschap-trainer Henk de Jong. "Gefeliciteerd met je record, dat ik graag van je had afgenomen", zei De Jong.

"Vier jaar geleden zat Mark nog bij mij in de klas. Toen mocht ik voor de klas staan. Je doet het aardig, jongen", feliciteerde een glimlachende De Jong zijn voormalige leerling.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vier jaar geleden kreeg Van Bommel nog les van De Jong

STER Reclame