Peniel Mlapa is de gevierde man bij VVV met twee goals

VVV is de sterkste van Limburg en stijgt naar plaats vijf

VVV-Venlo heeft de Limburgse strijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. De ploeg van trainer Maurice Steijn was in eigen huis met 3-2 te sterk en steeg naar plaats vijf in de eredivisie.

Van een echte Limburgse wedstrijd was gezien de opstellingen echter nauwelijks sprake. Slechts één in Limburg geboren speler mocht aan het duel beginnen: VVV'er Roel Janssen.

Tam begin

Het eerste halfuur was van beide kanten tam en de openingstreffer van Fortuna kwam dan ook uit de lucht vallen. VVV-verdediger Jerold Promes miste een lange bal van Fortuna-speler Kai Heerings, waardoor Finn Stokkers voor het derde duel op rij kon scoren: 0-1.

Ralf Seuntjes zet VVV op gelijke hoogte tegen Fortuna

Lang konden de gasten, bij wie hoofdtrainer René Eijer het duel wegens griep moest overslaan, niet van die voorsprong genieten. Twee minuten later stond VVV-spits Ralf Seuntjens op de goede plek na een door Fortuna-keeper Alexei Koselev gepareerd schot van Peniel Mlapa. De intikker betekende Seuntjens' eerste goal dit seizoen.

VVV nam de grip op de wedstrijd definitief over en kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. Mlapa kreeg de bal voor z'n voeten nadat een ingooi van Moreno Rutten ongelukkig was doorgekopt door Fortunees Michael Pinto. De Togolees Mlapa joeg de bal vervolgens overtuigend tegen de touwen.

VVV niet in gevaar

Ook in de tweede helft, waarin de thuisploeg de voorsprong al snel uitbreidde, had VVV de overhand. De zege werd drie minuten na rust al veiliggesteld na vier balcontacten vanaf achteruit en Mlapa was opnieuw het eindstation. Hij passeerde de te ver uitgekomen Koselev en tikte simpel binnen: 3-1.

In de tweede helft gebeurde verder weinig. Het vuur van de wedstrijd doofde langzaam, maar werd plotseling weer aangewakkerd door de aansluitingstreffer van André Vidigal, die knap raak kopte.

Het slotoffensief van Fortuna leverde nog enkele hachelijke momenten voor het doel van VVV op. Mark Diemers kopte gevaarlijk op doel en Wessel Dammers kopte in de laatste minuut net naast uit een corner.

VVV trok de zege uiteindelijk over de streep en bezet nu de vijfde plaats in de competitie, met evenveel punten als Vitesse en FC Utrecht (18). De Venlonaren hebben, na het staken van het uitduel met Feyenoord vanwege het uitvallen van de lichtmasten, echter een wedstrijd minder gespeeld.

In de rubriek 'In De Voetsporen' maakten we vrijdag een portret van VVV-trainer Maurice Steijn, die in Venlo zijn 16-jarige zoon Sem onder zijn hoede heeft. Sem bleef tegen Fortuna de hele wedstrijd op de bank en wacht nog op zijn eredivisiedebuut. Bekijk hier het portret van de familie Steijn:

In de voetsporen: Maurice en Sem Steijn