NOS SchaatsenAangepast

Knegt grijpt goud op 1.500 meter bij wereldbeker Salt Lake City

Getergde Knegt grijpt wereldbekergoud op 1.500 meter

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft zijn gram gehaald in Salt Lake City door de 1.500 meter te winnen. Knegt beleefde vorig weekeinde in Calgary geen goede seizoensstart door een val, een diskwalificatie en een matig optreden in de aflossingsfinale.

Na een foutloze finale op de langste individuele afstand kwam Knegt met twee gebalde vuisten over de streep. Knegt won in februari olympisch zilver op de 1.500 meter in Pyeongchang.

De jonge Friso Emons moest in Utah genoegen nemen met de B-finale, daarin eindigde hij als laatste.

Geen succes op 1.000 meter

Voor Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf eindigde het toernooi op de 1.000 meter in de kwartfinales. Breeuwsma was goed op weg in zijn serie, maar ging onderuit toen hij in tweede positie reed.

Hoogerwerf reed in zijn kwartfinale achteraan. Bij een val van de Japanner Teppei Kikuchi leek zijn schaats beschadigd te raken, waardoor hij kansloos was voor een plek in de halve eindstrijd. Het goud ging naar de Hongaar Sandor Shaolin Liu.

Dylan Hoogerwerf

Voor de mannenaflossingsploeg eindigde het toernooi vrijdagavond al in de kwartfinales. Knegt, Breeuwsma, Dennis Visser en Ithzak de Laat eindigden in een race met Hongarije en Frankrijk als laatste.

Vorige week pakte Nederland in Calgary nog brons. Knegt leek het Oranje-kwartet de winst te bezorgen, maar in de slotronde werd hij door zowel Hongarije als Zuid-Korea gepasseerd.

Gemengde estafetteploeg naar finale

De mixed-relayploeg heeft de A-finale wel bereikt, daarin zijn China, Hongarije en Frankrijk de tegenstanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl