Martin Ødegaard viert zijn eerste goal voor Vitesse

Vitesse klopt Utrecht in matig duel en keert terug in subtop

Vitesse heeft het duel in de subtop van de eredivisie met FC Utrecht voor eigen publiek met 2-1 gewonnen. De Arnhemmers staan nu zesde, vlak boven FC Utrecht dankzij een beter doelsaldo.

Over de matige eerste helft viel weinig te noteren. Hoogtepuntje was de verre pass waarmee Oussama Tannane Gyrano Kerk in stelling bracht. Diens kopbal mislukte echter. Kort voor rust stuitte Kerk nog op doelman Eduardo.

Utrecht beter, Vitesse scoort

FC Utrecht bouwde na de rust een licht overwicht op, maar plots stond het 1-0 voor de thuisploeg. Na een hakje van Roy Beerens schoof Bryan Linssen de bal in de verre hoek.

De Noor Martin Ødegaard zorgde met een mooie vrije trap voor de 2-0 en Utrecht leek geklopt. Voor de huurling van Real Madrid was het zijn eerste competitietreffer in het shirt van Vitesse.

Namens Utrecht kopte Cryiel Dessers de 2-1 binnen, daarmee kwam de spanning terug. In de hectische slotfase scoorde Kerk bijna en counterde Vitesse nog gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet meer.