Luuk de Jong

PSV maakt geen fout in Doetinchem bij record Van Bommel

PSV blijft na twaalf speelronden foutloos in de eredivisie. De Eindhovenaren hoefden zich bij De Graafschap niet bovenmatig in te spannen om met 4-1 te winnen.

Luuk de Jong (twee keer), Steven Bergwijn en invaller Donyell Malen verzorgden de goals voor de ploeg van trainer Mark van Bommel. Youssef El Jebli maakte voor rust nog de 1-1 namens de Graafschap.

Record

PSV-coach Van Bommel werd dankzij de zege de eerste trainer die zijn eerste twaalf eredivisieduels weet te winnen. Hij deelde tot vanavond het record met Morten Olsen, die in het seizoen 1997/1998 met Ajax na elf wedstrijden voor het eerst puntenverlies leed.

Het recordaantal gewonnen wedstrijden vanaf de start van het seizoen staat op zeventien. PSV zorgde in het seizoen 1987/1988 voor die reeks.

Steven Bergwijn (midden) viert zijn 2-1 voor PSV met Gastón Pereiro (links) en Pablo Rosario

De Graafschap verstopte zich niet in de openingsfase en na vier minuten schoot Robert Klaasen een vrije trap op de kruising. PSV nam daarna voorzichtig het heft in handen kwam via De Jong op 1-0 op aangeven van Nick Viergever.

Twee minuten later zorgde Youssef El Jebli al voor de gelijkmaker, na zwak verdedigen van de Eindhovenaren. PSV raakte niet in paniek en ging weer op zoek naar een voorsprong. Dat lukte via Steven Bergwijn, die met een individuele actie aan de rand van de zestien 2-1 scoorde.

PSV beter na rust

PSV was na rust de betere partij, maar de ploeg van Van Bommel was slordig in de afronding. Zo miste de andermaal onzichtbaar spelende Gastón Pereiro een opgelegde kans en miste Bergwijn een goede mogelijkheid na een combinatie met Hirving Lozano.

In de slotfase was de Doetinchemse pijp leeg en voerden Malen (voorzet De Jong) en De Jong (na een loopactie van aangever Bergwijn) de score toch nog op.