FC Emmen viert de 1-0 van Caner Cavlan

Emmen boekt eerste thuiszege ooit in eredivisie

Een historische dag aan De Oude Meerdijk. FC Emmen boekte zijn eerste thuiszege ooit in de eredivisie door NAC Breda met 2-0 te verslaan. Caner Cavlan en Jafar Arias zorgden in de tweede helft voor een Drents feestje.

In de saaie eerste helft kwam het duel maar niet op gang. Beide teams creëerden weinig, het spel was stroperig en lag vaak stil.

Glenn Bijl schoot namens Emmen over en Gianluca Nijholt (NAC) dwong met een uithaal Emmen-doelman Kjell Scherpen tot een redding.

Caner Cavlan (links) viert zijn goal met Anco Jansen

Na de rust nam de thuisploeg direct het heft in handen. Van Leer redde nog knap op een kopbal van Jansen, maar was uit de daaropvolgende hoekschop kansloos op een inzet van Cavlan, die later ook nog de paal trof.

NAC liet ook in de tweede helft niets zien, maar hield lang hoop. In de slotfase besliste Arias het duel.