Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen geeft flink toe op snelle Vettel in laatste training Brazilië

Sebastian Vettel heeft de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië gedomineerd. De Duitser zette met zijn Ferrari veruit de beste rondetijd neer: 1.07,948. Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) bleef het dichtst bij hem in de buurt: 1.08,165.

Red Bull heeft nog wat werk te doen voor de kwalificatie, die om 18.00 uur Nederlandse tijd start. Max Verstappen (vijfde) en Daniel Ricciardo (zesde) gaven op Interlagos veel toe op de Ferrari's en Mercedessen. Verstappen noteerde 1.08,733. Ricciardo kwam tot 1.08,788.

Verstappen en Ricciardo meldden zich pas na een half uur op de baan. Vettel reed vrij kort daarna 1.07,948. Hamilton deed een aantal pogingen om onder die tijd te duiken, maar slaagde niet in zijn opzet. De Brit, die in Mexico zijn vijfde wereldtitel veiligstelde, kon vrijdag bij de eerste trainingen ook al niet echt overtuigen.

Achter Hamilton bezette zijn teamgenoot Bottas met 1.08,465 de derde plaats. Kimi Räikkönen stuurde zijn Ferrari naar de vierde plaats (1.08,490).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl