Een graffiti-afbeelding van de koning op het terrein in Den Haag Omroep West

Een kunstroute op wat eens een saai bedrijventerrein was. Gisteren is een Street Art Route geopend, die langs 28 soms huizenhoge graffiti-afbeeldingen op bedrijventerrein Binckhorst voert.

De werken zijn gemaakt door verschillende nationale en internationale artiesten die in dit geval werkten in opdracht van The Hague Street Art, een platform voor legale graffiti-kunstenaars. Het platform op zijn beurt zocht samenwerking met ondernemers en de gemeente. Het initiatief is niet beperkt tot de openbare ruimte. Ook in een bidkamer van de begraafplaats, de lobby van een bedrijf, een parkeergarage en in hotelkamers zijn afbeeldingen aangebracht.

Een van de afbeeldingen op het Haagse bedrijventerrein Omroep West

"Dit is echt een impuls voor Den Haag en zet onze stad op de kaart. Het is gewoon super gaaf", zegt Martin Wörsdörfer bij Omroep West. Wörsdörfer is Tweede Kamerlid voor de VVD, maar ook initiatiefnemer van het project.

De Street Art Route past in de ambities die de gemeente eerder voor het bedrijventerrein langs de A12 formuleerde. Het gebied moet de "entree van de stad worden", waar werken en wonen worden gecombineerd. In totaal komen er naast de bedrijven ook 4500 nieuwbouwwoningen. De gemeente vindt verder dat Binckhorst "een proeftuin moet worden van duurzaamheid en vergroening".

STER reclame