Jérôme Boateng EPA

Geplaagd Duitsland mist Boateng en Ter Stegen tegen Oranje

time icon

De Duitse bondscoach Joachim Löw kan in het duel met Oranje niet beschikken over verdediger Jérôme Boateng en keeper Marc-André ter Stegen.

Boateng last in samenspraak met bondscoach Joachim Löw een rustperiode in. Ook Ter Stegen, eerste doelman van FC Barcelona, is niet opgenomen in de selectie. De keeper wil de interlandperiode aangrijpen om zijn schouderklachten te verhelpen.

Duitsland in de problemen

Duitsland, vier jaar geleden nog wereldkampioen, verkeert in zwaar voetbalweer. Na twee nederlagen en een gelijkspel staat 'Die Mannschaft' onderaan in de poule en dreigt degradatie uit de hoogste divisie van de Nations League.

De stand in de groep

Gespeelde duels-punten Doelsaldo
1. Frankrijk 3-7 +2
2. Nederland 2-3 +2
3. Duitsland 3-1 -4

Nederland kan bij een zege op Frankrijk het lot van onze oosterburen al bezegelen. Mocht Oranje het duel met de Fransen niet winnen, volstaat voor de ploeg van Ronald Koeman een gelijkspel op maandag 19 november tegen Duitsland.

Kroos en Reus zijn er wel bij

Toni Kroos, een van de steunpilaren van Löws ploeg, komt wel in actie tegen Oranje. Kroos laat de oefenwedstrijd tegen Rusland (donderdag 15 november) nog schieten, maar sluit voor het duel met Nederland aan bij de groep.

Marco Reus keert terug in de selectie. Hij moest de vorige wedstrijden laten schieten wegens een knieblessure. Ilkay Gündogan (rugblessure) en Emre Can (schildklieroperatie) zijn niet opgeroepen.

Bekijk hieronder de volledige selectie van Duitsland:

Die Mannschaft
@DFB_Team
🙌🏼 Unser 2️⃣4️⃣er-Kader 🇩🇪 #DieMannschaft #GERRUS #GERNED --- @ToniKroos wird erst nach #GERRUS am Freitag (16.11.) zur Mannschaft stoßen. Ihm gewährt der Bundestrainer eine längere Regenerationsphase.
5 maanden geleden

STER Reclame