Auto's in beslag genomen bij grote politieactie in Rotterdam-Zuid

Aangepast
De politie zet auto's aan de kant en controleert ze NOS/Robert Bas

In Rotterdam-Zuid is een grote politieactie aan de gang. Auto's worden aan de kant gezet en gecontroleerd. Er wordt gecheckt of automobilisten boetes open hebben staan en of er verborgen ruimtes in het voertuig zitten. Ook wordt er gezocht naar drugs.

De actie is rond 09.30 uur vanochtend begonnen en duurt de hele dag. Sindsdien heeft de politie 21 auto's en duizenden euro's in beslag genomen. Zes mensen zijn opgepakt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel dure auto's gecontroleerd tijdens politieactie

Rotterdam-Zuid kampt met veel drugsoverlast. Volgens verslaggever Robert Bas worden voornamelijk dure en opvallende auto's aan de kant gezet en doorzocht.

Zichtbare locaties

Met de actie wil de politie de bewoners van het stadsdeel laten zien dat de overheid optreedt tegen ondermijning en dat misdaad niet loont, zegt Robert Bas. Daarom heeft de politie locaties uitgezocht die duidelijk zichtbaar zijn, zoals het Afrikaanderplein en de voet van de Erasmusbrug.

Aan de actie doet naast de politie ook de marechaussee, de belastingdienst en de douane mee.

STER Reclame