Shanice van de Sanden juicht in de Galgenwaard tijdens het EK 2017 ANP

Een bomvolle Galgenwaard, aftrap 20.00 uur. Kunnen de Nederlandse voetbalsters een grote stap zetten richting het WK? Het is de hoofdvraag van deze sportdag.

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor het elftal van bondscoach Sarina Wiegman, dat aantreedt tegen Zwitserland. De wedstrijd is live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. De uitzending begint extra vroeg (20.00 uur) en het gebruikelijke Nieuwsforum trapt pas om 22.00 uur af.

Ook het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app heeft het vizier gericht op de Nederlandse voetbalsters. Ongeveer een uur voor de wedstrijd wordt daarin het laatste nieuws over Oranje verzameld. NOS-presentator Rivkah op het Veld is in Utrecht en vertelt over het duel in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1).

Samenvatting

Een samenvatting van Nederland-Zwitserland is te zien in Eredivisie op Vrijdag (22.25 uur, NPO 1) en in het sportgedeelte van Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2).

Ook in de eredivisie wordt gevoetbald. Nummer dertien PEC Zwolle neemt het vanaf 20.00 uur thuis op tegen nummer veertien Willem II. De beelden zijn te zien in Eredivisie op Vrijdag en de wedstrijd is ook te volgen in Langs de Lijn En Omstreken en via ons voetbalblog op NOS.nl.

De uitzendingen van vrijdag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO1, NOS-app en NOS.nl
20.00 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1 en NPORadio1.nl
22.25 uur Eredivisie op Vrijdag NPO1, NOS-app en NOS.nl
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame