Fenerbahçe viert de 1-0

Eindelijk weer zege Fenerbahçe, Marseille al klaar in EL

Fenerbahçe heeft voor het eerst sinds 4 oktober, toen Spartak Trnava in de Europa League werd verslagen, weer eens gewonnen. Op hetzelfde Europese podium won de ploeg van Erwin Koeman met 2-0 van Anderlecht.

De Turkse topclub, die vijftiende staat in de competitie, had vijf duels op een rij niet gewonnen: vier keer werd er gelijkgespeeld, één keer verloren.

Met een als voorzet bedoeld schot opende Mathieu Valbuena de score, vooral omdat André Ayew in een poging de bal te koppen doelman Thomas Didillon in verwarring bracht. Michael Frey zorgde voor de tweede goal, op aangeven van Valbuena.

Tien minuten voor tijd werd Zakaria Bakkali van Anderlecht, die in het verleden voor PSV speelde, uit het veld gestuurd.

Erwin Koeman

Eerste zege

Het is de eerste zege voor Fenerbahçe onder leiding van Koeman, die het overnam van de op non-actief gestelde Phillip Cocu. Vorige week zat Koeman voor het eerst op de bank tegen Galatasaray (2-2).

Door de zege is Anderlecht uitgeschakeld, Fenerbahçe maakt nog volop kans op een plek in de knock-outfase. Fenerbahçe zag Spartak Trnava met 3-1 verliezen van de ongeslagen koploper Dinamo Zagreb.

Stand groep D

1. Dinamo Zagreb 4-12 (11-3)
2. Fenerbahçe 4-7 (7-6)
3. Spartak Trnava 4-3 (3-7)
4. Anderlecht 4-1 (2-7)

Olympique Marseille, vorig jaar nog finalist in de Europa League, is al uitgeschakeld. De ploeg van Kevin Strootman verloor met 2-1 bij Lazio.

Marseille moest winnen in Italië, maar keek na 55 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Florian Thauvin verkleinde de marge nog, maar overwintering kwam voor de nummer twee van vorig jaar geen moment in zicht.

Olympique Marseille heeft pas één punt verzameld en kan Eintracht Frankfurt en Lazio niet meer achterhalen.

Sevilla is wel hard op weg naar de volgende ronde. De vijfvoudig kampioen pakte met tien man de winst bij het Turkse Akhisarspor: 3-2.

Nadat Nolito de score voor Sevilla had geopend, deed Quincy Promes met een mooie actie het voorwerk voor de 2-0. Na rust vochten de Turken zich aan de hand van Elvis Manu terug in de wedstrijd. De oud-Feyenoorder maakte knap de 2-1 en lokte een penalty (rood Sergi Gómez) uit, maar Guray Vural miste.

Ayik kopte even later toch de 2-2 binnen, maar ook Sevilla kreeg nog een strafschop en Ever Banega miste niet.

Chelsea viert de goal van Olivier Giroud

Chelsea

Met de vierde opeenvolgende overwinning in de groepsfase verzekerde Chelsea zich al van de volgende fase van de Europa League. De Londense formatie van de Italiaanse coach Maurizio Sarri won met 1-0 bij BATE Borisov.

Olivier Giroud maakte kort na rust de enige goal. Chelsea heeft zes punten voorsprong op Vidi FC.

Spektakel in Moskou

De enerverendste wedstrijd was Spartak Moskou-Glasgow Rangers. Drie keer namen de Schotten een voorsprong, maar dat bleek niet genoeg om zelfs maar een punt aan het duel over te houden. Spartak won met 4-3.

De Russen sloegen na rust toe via Sofiane Hanni. De eindstand stond al na 59 minuten op het bord.

Steven Gerrard, de coach van Glasgow Rangers

Racing Genk

Racing Genk blijft door een laat doelpunt tegen Besiktas koploper in groep I. De Belgische club speelde 1-1 tegen de Turken en gaat na vier duels met zeven punten aan de leiding. Besiktas staat laatste met vier punten.

Bij Besiktas moest Jeremain Lens al na tien minuten geblesseerd het veld verlaten. Kort daarop schoot Quaresma de bezoekers op 1-0. De Noorse invaller Sander Berge maakte kort voor tijd gelijk.