Evander Sno in het shirt van NEC in 2013 ANP

Vijf jaar cel voor man die handgranaat onder auto oud-voetballer legde

time icon

Een 31-jarige Amsterdammer is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het laten ontploffen van een handgranaat onder de auto van voormalig profvoetballer Evander Sno.

De auto waar de granaat vorig jaar zomer onder werd gelegd, stond geparkeerd in Amsterdam-West. Bij de ontploffing raakte het voertuig zwaar beschadigd en liepen enkele woningen schade op. Een scherf van de granaat belandde in het bed van een slapende baby.

Sno zat op het moment van de ontploffing in een café om de hoek. Mogelijk was de aanleiding voor de aanslag een afpersingszaak waarvan de oud-voetballer het slachtoffer was, schrijven NH Nieuws en AT5.

Genoeg bewijs

Tegen de man was zeven jaar geëist. Hij ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Maar de rechter benadrukte dat er genoeg bewijs is. Zo is zijn dna gevonden op stukken granaat en is op camerabeelden te zien hoe de man de granaat onder de auto schopt en wegloopt. Uit telecomgegevens blijkt dat zijn telefoon op het moment van de explosie in de buurt van de auto was.

Volgens de rechter lijkt het erop dat de granaat is ingezet om druk uit te oefenen op Sno. In het vonnis staat dat "het zorgwekkend is dat een dergelijk oorlogswapen op deze wijze in een dichtbevolkte stad als Amsterdam wordt ingezet". In Amsterdam worden de laatste tijd steeds vaker handgranaten op straat gevonden.

Dit is een artikel van

STER Reclame