Marcel Keizer @AlJazira_uae
NOS Voetbal

Voormalig Ajax-coach Keizer naar topclub Sporting Portugal

Marcel Keizer wordt de nieuwe trainer van Sporting Portugal. Dat bevestigt Al-Jazira, de huidige club van Keizer, via zijn website. Bij Sporting is de 49-jarige oud-trainer van Ajax de opvolger van José Peseiro, die al na vier maanden de laan werd uitgestuurd.

"Het was een eer om voor deze club te werken en ik wens Al-Jazira succes de komende jaren", laat Keizer weten. Al-Jazira heeft assistent Damien Hertog voorlopig aangesteld als interim-trainer. Keizer heeft in Lissabon zijn handtekening gezet onder een contract dat loopt tot de zomer van 2021.

Turbulente periode bij Ajax

Keizer werd in 2017, als trainer van Jong Ajax, benoemd tot hoofdcoach van de Amsterdammers en had de club vervolgens slechts een half jaar onder zijn hoede. Hij waaide na zijn ontslag in Amsterdam in juni uit naar Al-Jazira (Abu Dhabi) als opvolger van Henk ten Cate.

Bij Ajax maakte Keizer een zeer turbulente periode mee met de hartstilstand van Abdelhak Nouri en de daaropvolgende uitschakeling in de voorronden van de Champions League en de Europa League. Die valse start kwam hij niet meer te boven.

In juli 2017 reageerde Marcel Keizer op een aantal keuzevragen van NOS-verslaggever Joep Schreuder

Keizer verkiest winnen boven spektakel

Bij Al-Jazira poetste Keizer zijn blazoen weer wat op, door ongeslagen te blijven in zijn eerste negen wedstrijden. Met verzorgd voetbal werden vijf zeges en vier gelijke spelen geboekt onder leiding van Keizer.

In de medische staf bij Al-Jazira zaten drie Portugezen. Die keerden onlangs terug naar Sporting en prezen daar de visie van de Nederlander.

Derde plaats

Sporting staat momenteel derde in de Portugese competitie op twee punten van koploper FC Porto. Sporting Braga staat tweede met evenveel punten als Porto (21).

In Groep E van de Europa League bezet de club van Bas Dost, Luc Castaignos en voormalig eredivisiespeler Nemanja Gudelj de tweede plaats achter Arsenal. Donderdagavond speelt Sporting in Londen tegen Arsenal.

Keizer benaderd om trainer te worden van Sporting

STER reclame