Mourinho onder begeleiding veld af: 'Ze scholden me uit!'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mourinho: 'Ik respectloos? Ik werd de hele tijd uitgescholden!'

José Mourinho werd woensdag tijdens het Champions League-duel van Manchester United bij Juventus naar eigen zeggen negentig minuten lang beledigd door de Italiaanse fans. Toen zijn ploeg in de laatste minuut de winnende goal maakte, kon hij zich dan ook niet inhouden.

Mourinho hield zijn hand achter zijn oor en richtte zich met zijn provocatie tot de Italiaanse fans. Die werden woedend, net als de spelers van Juventus. De Portugese trainer moest daarna onder begeleiding van het veld.

Mourinho fel op persconferentie

Spijt van zijn actie had hij niet, bleek op de persconferentie. "Versta jij Italiaans? Weet je hoe ze mij de hele tijd noemden? En dan vraag je aan mij of mijn gedrag respectloos was?", richtte hij zich tot een van de journalisten die het voorval ter sprake bracht.

"Ik heb me niet misdragen, maar de supporters! Ze scholden me uit en ik wilde ze laten weten dat ik ze even niet meer kon horen."

Later bond Mourinho toch wat in. "Ik had het waarschijnlijk niet moeten doen. En als de wedstrijd anders was gelopen, was het ook niet gebeurd. Maar als mijn familie, inclusief die van Internazionale (een rivaliserende club van Juventus waar Mourinho heeft gewerkt), wordt beledigd, dan reageer ik zo."

Hoogspanning

Mourinho staat bij United onder hoogspanning. In de Champions League lonkt de volgende ronde, maar in de Premier League staat de club slechts zevende. Langzaamaan worden er meer wedstrijden gewonnen, maar niet erg overtuigend, waardoor de roep om zijn vertrek aanhoudt.

STER Reclame