AFP
NOS Sport

Vraagtekens rond afslaan lucratief Saudisch aanbod door Tiger Woods

Tiger Woods heeft een lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië afgeslagen. De Amerikaanse golflegende werd een bedrag van 2,9 miljoen euro beloofd voor deelname aan een toernooi in 2019, zo meldt The Telegraph.

De veertienvoudig majorwinnaar zou afgelopen zomer zijn benaderd, maar wees de uitnodiging om onbekende redenen af. Een argument kan zijn dat Woods (42) tegenwoordig lange vliegreizen wil beperken om zijn blessuregevoelige rug te sparen. Of had zijn afwijzing een politiek motief?

Woods was onder het vergrootglas komen te liggen als hij zijn deelname had toegezegd. Saudi-Arabië wordt sinds de moord van journalist Jamal Khashoggi zeer kritisch gevolgd door de westerse wereld, waar ook sporters mee te maken hebben gekregen.

Golftoppers Dustin Johnson, Patrick Reed en Paul Casey bevestigden wel hun aanwezigheid op het toernooi dat vanaf komend jaar deel uitmaakt van de Europese Tour.

Sportwereld kritisch benaderd

Amnesty International riep Novak Djokovic en Rafael Nadal op af te zien van hun medewerking aan een demonstratiepartij in Jeddah op 22 december. De tennistoppers, die in 2017 hun ja-woord gaven, zeiden zich bewust te zijn van de situatie, maar gaven nog geen gevolg aan de oproep.

Djokovic en Nadal gaven eind oktober tijdens een toernooi in Parijs een reactie op de kritiek van Amnesty International

Djokovic en Nadal twijfelen over demonstratieduel in Saudi-Arabië

Roger Federer liet onlangs weten dat hij vorig jaar niet op een uitnodiging voor het Saudische evenement was ingegaan, ondanks een beloofde cheque van 1 miljoen dollar.

"Ik ben inderdaad ook benaderd. Ik wilde daar niet spelen, dus voor mij was het een snelle beslissing", zei Federer, die niet liet blijken of zijn keuze een politieke reden had.

Amnesty International drukte ook Juventus en AC Milan op het hart om hun duel om de Super Coppa niet in Saudi-Arabië te spelen. Die wedstrijd - tussen de landskampioen en bekerwinnaar van Italië - staat voor januari 2019 op de kalender.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl