Onana: 'Ik ga proberen te slapen, maar het wordt wel moeilijk'

Benfica-Ajax was in alle opzichten de wedstrijd van André Onana. Vanwege zijn kapitale fout voor rust, uiteraard. Maar ook vanwege zijn zeven reddingen, waaronder twee knappe saves in blessuretijd.

Voor de 22-jarige doelman zelf overheerste het negatieve, het moment dat hij de 1-0 van Jonas inleidde met twee fouten achter elkaar. Op de vraag of Onana zich schuldig voelde, volgde zonder nadenken een 'ja'.

"Natuurlijk kan het gebeuren, maar het is volledig mijn verantwoordelijkheid", gaf Onana toe. "De volgende ronde is dichtbij, maar we zijn er nog niet, misschien vanwege mijn fout. Ik ga proberen te slapen, maar het wordt wel moeilijk."

Ten Hag ziet symboliek in Onana

Onana's trainer Erik ten Hag vond zijn doelman "symbolisch voor het hele team vanavond". "Hij speelde een matige eerste helft, maar heeft zich aan het eind opgericht."

Ten Hag: 'Mij beviel voor rust de houding van de totale ploeg niet'

"Mij beviel voor rust de houding van de totale ploeg niet: geen geloof, weinig initiatief", aldus Ten Hag. "Dan krijg je zulke rare fouten, die niet bij ons spel van de laatste weken passen."

'Veel chaos'

Waar Onana zich schuldbewust toonde, wilde Frenkie de Jong niet van een blunder spreken. "Er was veel chaos in het strafschopgebied en die bal ging er uiteindelijk in. Maar aan het eind redt hij nog een bal, dus dat is ook top. In de laatste minuut redt hij ons heel goed."

Onana: "Ik kijk niet naar mijn redding, ik kijk naar mijn fout. Het is belangrijk om hiervan te leren. Ik ben sterk, ik stop dit weer in mijn rugzak. En nu moet ik vooruit kijken."

Frenkie de Jong: 'We hadden de bal om balbezit te houden'

Stand Groep E

Bayern München 4-10 (7-1)
Ajax 4-8 (6-2)
Benfica 4-4 (4-6)
AEK Athene 4-0 (2-10)

STER reclame