David Silva viert zijn treffer

Manchester City kent geen genade met Sjachtar na spookpenalty

Manchester City is nagenoeg zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League. De regerend landskampioen uit Engeland had in groep F voor eigen publiek geen enkele moeite met Sjachtar Donetsk, al kreeg het in de eerste helft ook hulp van de arbitrage: 6-0.

City, waar oud-PSV'er Oleksandr Zintsjenko een basisplaats had gekregen van trainer Pep Guardiola, nam vanaf de eerste minuut het heft in handen en kwam binnen het kwartier op voorsprong via David Silva. De Spanjaard schoot van dichtbij raak na een briljante actie van Riyad Mahrez.

Toch ging het na afloop vooral over de aanleiding voor de tweede goal. Raheem Sterling ging op weg naar het Oekraïense doel plotseling tegen de grond. Scheidsrechter Victor Kassai vermoedde een overtreding van Mykola Matvijenko en gaf een strafschop, tot verbazing alles en iedereen inclusief Guardiola en de Engelse bank. Sterling schopte namelijk zelf in de grond.

Raheem Sterling trapt in de grond en valt: strafschop City

Gabriel Jesus liet zich de buitenkans echter niet ontnemen en schoot beheerst de 2-0 binnen. Daarmee was het verzet helemaal gebroken en in de tweede helft liep City eenvoudig uit naar 6-0 via Sterling, Mahrez en nog twee doelpunten van Jesus.

Lyon laat zege glippen tegen tien man

Manchester City is met negen punten zo goed als zeker van de tweede ronde. Olympique Lyonnais heeft de beste papieren om de Engelsen te vergezellen, al had hun uitgangspositie nog een rooskleuriger kunnen zijn.

De ploeg met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete op de bank gaf in eigen huis in de slotfase tegen tien spelers van Hoffenheim nog een 2-0 voorsprong uit handen.

Olympique Lyon treurt na de late gelijkmaker van Pavel Kaderabek van Hoffenheim

Nabil Fekir en Tanguy N'Dombele zorgden binnen een half uur voor de 2-0 voorsprong en toen de Ghanese verdediger Kasim Nuhu kort na rust zijn tweede gele prent kreeg van arbiter Danny Makkelie, die maar liefst negen keer een kaart trok, leek het pleit beslecht.

Olympique plooide terug en kreeg het deksel op de neus via treffers van Andrej Kramaric en Pavel Kaderábek. De laatste goal viel twee minuten in blessuretijd.