Karim Benzema scoort twee keer voor Real Madrid

Real Madrid en AS Roma op rozen na uitzege

Real Madrid en AS Roma staan na de vierde speeldag in groep G van de Champions League op de drempel van de achtste finales. Real bezorgde Viktoria Plzen een stevige thuisnederlaag (0-5), terwijl de Romeinen goede zaken deden bij CSKA Moskou en met en 2-1 zege huiswaarts keerden.

Real Madrid had twee weken geleden - toen nog onder de inmiddels ontslagen trainer Julen Lopetegui - de grootste moeite met Plzen en ook in Tsjechië begon de titelhouder moeizaam. Nacho schoot zelfs bijna in eigen doel, maar zag de bal tot zijn opluchting op het houtwerk belanden.

Onheil

Nadat Real-aanvoerder Sergio Ramos zijn elleboog in het gelaat van Milan Havel had geplant - een voorval waarin de Duitse scheidsrechter Deniz Aytekin een boze opzet zag - kwam de Spaanse ploeg plots los. De kopbal van Gareth Bale kon nog gepakt worden door doelman Ales Hruska, maar luidde groot onheil in.

Real-aanvoerder Sergio Ramos weet niets van een elleboog...

Karem Benzema slingerde in de twintigste minuut door de Tsjechische defensie en opende de score met een schuiver. Drie minuten later kopte Casimiro raak en nog voor rust voerden Benzema (na terugleggen met het hoofd door Bale) en Bale (na een doorkopballetje van Benzema) de stand op tot 0-4.

In de tweede helft deed Toni Kroos met een fraaie boogbal ook nog een duit in het zakje voor de ploeg van interim-coach Santiago Solari, die nu kan bogen op drie overwinningen op rij: eentje in de beker, eentje in de competitie en nu dus ook in de Champions League,

Pellegrini leidt Kluiverts Roma naar zege

AS Roma bewees zichzelf een uitstekende dienst op Russische bodem. De Italianen wonnen aan de hand van Lorenzo Pellegrini met 1-2 bij CSKA Moskou, de geboren Romein was goed voor een goal en assist.

Het gat met de Russen groeit daardoor tot vijf punten, met nog twee groepswedstrijden voor de boeg. Een ticket voor de achtste finales ligt dan ook voor het oprapen voor de 'giallorossi'.

Roma, waar Justin Kluivert voor het eerst sinds 2 oktober een basisplaats had, kende een bliksemstart in Moskou. Al in de vierde minuut kopte Kostas Manolas de bezoekers op voorsprong uit een hoekschop van Pellegrini (0-1).

Lorenzo Pellegrini en Justin Kluivert vieren de 1-2

Kort na rust maakte Arnór Sigurdsson meer dan verdiend gelijk voor CSKA (1-1), maar vijf minuten later dupeerde Hördur Magnússon de thuisploeg door zijn tweede gele kaart te pakken. De IJslander werd bestraft voor een tackle op Kluivert.

AS Roma zette het numerieke overwicht razendsnel om in een voorsprong. Drie minuten nadat Magnússon mocht inrukken schoot Pellegrini, afkomstig uit de Romeinse jeugdopleiding, raak uit de draai (1-2).

Overtuigend ging het niet, maar Roma trok de zege vervolgens over de streep tegen de tien overgebleven CSKA'ers. Kluivert werd twintig minuten voor tijd gewisseld.