Peter en Guus Dansen Privéfoto Peter Dansen

Jongen (10) met PSV-shirt geweigerd bij wedstrijd tegen Tottenham

time icon Aangepast

De 10-jarige Guus Dansen uit Eindhoven werd gisteren geweigerd bij het Londense Wembleystadion. Daar had hij met zijn vader de Champions Leaguewedstrijd Tottenham Hotspur-PSV willen kijken.

Maar de twee kwamen het stadion niet in, omdat Guus een PSV-shirt droeg terwijl ze kaartjes hadden voor een thuisvak van Tottenhamfans.

Vader en zoon Dansen waren speciaal voor de wedstrijd naar Londen gereisd. "Ik verstond van het Engels niet veel, maar toen papa heel boos werd, wist ik wel dat er iets mis was", vertelt Guus aan Omroep Brabant.

Hard huilen

Later begreep hij wat hij probleem was. "Mijn vriendje, die geen PSV-spullen aanhad, wist wel het stadion binnen te komen."

Zijn vader werd erg boos. "Hij werd met drie man uit het stadion geduwd en ik moest erachteraan lopen", vertelt de 10-jarige. "Ik heb mijn zoon nog nooit zo hard zien huilen", zegt zijn vader.

De Eindhovenaren probeerden of ze nog naar binnen mochten als Guus het fanshirt uittrok. Maar dat lukte niet. Dus gingen vader en zoon naar een pub om daar de wedstrijd te kijken.

Vader Peter: "Dit was natuurlijk wel even een domper. Ik lees op Facebook dat ik dit nooit had moeten proberen. Misschien was het ook wel naïef van mij."

Guus volgt de wedstrijd tegen Tottenham in een pub Privéfoto Peter Dansen

Misdaadjournalist John van den Heuvel kwam als PSV-fan wel met zijn zoon het Wembleystadion binnen; hij werd er tijdens de wedstrijd uitgezet. Hij zat in een thuisvak.

Nadat hij juichte bij de goal van Luuk de Jong (binnen 2 minuten na het begin) werd hij gesommeerd het stadion te verlaten. "Schandalig", zegt John van den Heuvel over het voorval.

"Voor onze veiligheid, was de reden die werd opgegeven. Dat was lulkoek, want we zaten in een keurig vak. Er was echt niets aan de hand. Maar we werden er zo uitgeknikkerd." Hij heeft de rest van de wedstrijd in de lobby van het hotel gezien.

Dit is een artikel van

STER Reclame