Zware teleurstelling bij Donyell Malen en Pablo Rosario
NOS Voetbal

PSV'ers na 'zure' avond op Wembley: 'Het was ook de klasse van Spurs'

De teleurstelling druipt van de gezichten van de PSV'ers af in de catacomben van Wembley. 76 minuten lang ging PSV aan de leiding tegen Tottenham, maar twee goals van Harry Kane bezorgden de Engelsen in de slotfase een 2-1 zege.

"Zuur", is een veelgehoorde reactie, van onder anderen Jorrit Hendrix. "Als je zo lang 1-0 voor staat, blijf je erin geloven. Het is zonde, want na de 1-1 kregen we nog een goede kans."

'Als ze hem nou mooi uitspelen...'

Hendrix is wel trots op de manier van spelen van PSV. "We zouden compact staan en dat lukte goed. In de omschakeling lagen zelfs nog wat mogelijkheden, maar helaas zonder resultaat deze keer. Dan is het heel ongelukkig dat het juist op zo'n manier misgaat."

De middenvelder doelt op de winnende goal, een kopbal van Kane die via verdediger Trent Sainsbury in het doel verdwijnt en doelman Jeroen Zoet kansloos laat. "Als ze hem nou heel mooi uitspelen is het anders, maar nu is het gewoon zuur."

Zoet hield PSV op de been met meerdere belangrijke reddingen. "Het is klote", vat de doelman de avond samen. "We hebben hebben heel de wedstrijd fantastisch verdedigd, echt als een team. Maar we staan met lege handen."

Zoet wil ondanks de teleurstelling ook de positieve punten benadrukken. "Ik denk dat we trots mogen zijn, maar we hebben niet kunnen voetballen. Dat is vooral de klasse van Spurs."

'Net niet'

"Voor ons is het net niet, en dat is vervelend. We weten dat het een ongelofelijk moeilijke poule is, maar dat er wel mogelijkheden zijn geweest."

Uitblinker Zoet baalt als een stekker, 'maar we mogen trots zijn'

Hoe anders is de situatie van Tottenham. De Engelsen hebben vier punten en mogen nog hopen op overwintering in de Champions League. Opluchting is de emotie die overheerst bij Toby Alderweireld.

"In eerste helft vergeten we onszelf te belonen. PSV is een counterploeg, maar heeft genoeg kwaliteit. Daarom is het extra knap dat we nog op 2-1 zijn gekomen."

Alderweireld 'opgelucht' na late zege op PSV

Na de vroege tegengoal moest Tottenham in de achtervolging. "Het enige positieve daaraan was dat de goal heel vroeg viel. De reactie was heel goed, maar in de eerste helft hadden we nog een paar goals moeten maken, zeker in de Champions League."

"Maar op dit veld, wat niet ideaal is, hebben we een aardig niveau neergelegd. Soms heb je dan een beetje geluk nodig en dat hadden we aan het eind. Het mocht wel een keer, hè", besluit Alderweireld.

Stand in groep B

Club Duels-Punten Doelsaldo
1. FC Barcelona * 4-10 11-3
2. Internazionale 4-7 5-5
3. Tottenham Hotspur 4-4 7-9
4. PSV 4-1 4-10

* Door naar achtste finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl