Moussa Marega ANP

FC Porto en Schalke 04 zetten grote stap richting achtste finales

tijd van publicatie

FC Porto en Schalke 04 staan met anderhalf been in de achtste finales van de Champions League. De Portugezen versloegen Lokomotiv Moskou met 4-1, terwijl de Duitsers met 2-0 te sterk bleken voor Galatasaray.

Héctor Herrera opende in Estádio do Dragão al na een paar minuten de score tegen de Russen. Nog voor rust schoot de doorgebroken Moussa Marega de bal door de benen van doelman Guilherme in het net.

In de tweede helft bracht voormalig PSV'er Jéfferson Farfán de spanning na een uur terug, maar FC Porto raakte niet van de leg. Jesús Corona (ex-FC Twente) en Otavio tilden de stand naar 4-1.

Guido Burgstaller zorgde voor de 1-0 tegen Galatasaray Pro Shots

Ook Schalke 04 wist in zijn wedstrijd vroeg een doelpunt te maken. Guido Burgstaller profiteerde van een fout van Galatasaray-doelman Fernando Muslera en schoot uit de draai raak.

De Duitsers kregen kansen op meer, maar kwamen ook een keer goed weg bij een enorme mogelijkheid voor Garry Rodrigues. De Rotterdammer zag zijn inzet naast vliegen. Aan de andere kant trof Sebastian Rudy de paal.

Na de pauze verdubbelde Mark Uth de marge. De ex-spits van Heerenveen en Heracles Almelo werd op maat bediend door Daniel Caligiuri en nam zo de 2-0 voor zijn rekening.

Stand in groep D

Club Duels-Punten Doelsaldo
1. FC Porto 4-10 9-3
2. Schalke 04 4-8 4-1
3. Galatasaray 4-4 3-3
4. Lokomotiv Moskou 4-0 2-11
Statistieken FC Porto-Lokomotiv Moskou

STER Reclame