Luuk de Jong

PSV dicht bij Europese uitschakeling na nederlaag tegen Tottenham

PSV is er niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten bij Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren gingen in het Champions League-duel een groot deel van de wedstrijd aan de leiding, maar verloren met 2-1 op Wembley.

Daardoor blijft PSV laatste in de groep en de achterstand op nummer drie Tottenham bedraagt nu drie punten. De derde plaats zou na de winterstop recht geven op de Europa League. Champions League-voetbal duurt hoe dan ook nog maar twee speelrondes voor PSV.

De stand in groep B

Club Duels-Punten Doelsaldo
1. FC Barcelona 4-10 11-3
2. Internazionale 4-7 5-5
3. Tottenham Hotspur 4-4 7-9
4. PSV 4-1 4-10

In de tweede minuut nam PSV de leiding. Dele Alli verloor Luuk de Jong uit het oog, die hard raak kopte uit een corner.

Tottenham nam het initiatief vrijwel direct in handen en kreeg legio kansen, maar doelman Jeroen Zoet voorkwam meerdere malen de gelijkmaker.

De keeper keerde een schot van Lucas Moura, nadat hij drie Eindhovenaren had afgeschud. Daarna toonde Zoet zijn klasse bij een inzet van dichtbij van Christian Eriksen en de rebound van Alli. Ook had hij een geweldige reflex in huis bij de volgende poging van Alli.

Na rust liep het aanvankelijk wat stroever bij Tottenham en kon PSV zich zowaar weer aan het front melden. Een inzet van Steven Bergwijn werd geblokt en uit een corner moest de in de CL debuterende Paulo Gazzaniga (die Michel Vorm uit het doel hield) een kopbal van Gastón Pereiro wegstompen.

Kane dompelt PSV in rouw

Daarna voerden de Engelsen de druk weer op, maar twintig minuten lang hield PSV eigenlijk vrij eenvoudig stand.

De gelijkmaker kwam er alsnog in de 78ste minuut toen Harry Kane hard raak schoot. Donyell Malen kreeg vlak daarna een levensgrote kans om PSV alsnog op voorsprong te schieten, maar Gazzaniga bokste de bal weg.

Vlak voor tijd bezegelde Kane het lot van PSV door de 2-1 binnen te koppen, zijn inzet verdween op gelukkige wijze via Trent Sainsbury achter Zoet. Een laatste schot van Denzel Dumfries veranderde daar niets meer aan.