Mbappé geeft Neymar een kusje

PSG en Napoli opnieuw gelijk, Rode Ster brengt spanning terug

De spanning in poule C van de Champions League is weer helemaal terug. Nadat Rode Ster Belgrado in eigen huis verrassend met 2-0 had gewonnen van Liverpool, eindigde de enerverende strijd Napoli-Paris Saint-Germain, dat onder leiding stond van Björn Kuipers, in 1-1.

Alle ploegen maken na vier speelrondes nog kans op de volgende ronde. Napoli leidt met zes punten, met Liverpool met evenveel punten in het kielzog. PSG (vijf punten) bezet plek drie, Rode Ster staat vierde met vier punten.

Sterker PSG

PSG, waar Edinson Cavani als invaller terugkeerde bij zijn vorige werkgever, had in de eerste helft het betere van het spel. Een goede kans van Kylian Mbappé na een schitterende dieptepass van Neymar ging nog over, maar in de blessuretijd van de eerste helft sloegen de Fransen alsnog toe.

Neymar stuurde Mbappé opnieuw fraai de diepte in. De Franse aanvaller stelde na een goede actie Juan Bernat in stelling om de score te openen.

Insigne schiet onberispelijk raak voor Napoli

Na rust kwam het duel pas echt tot leven, met name door toedoen van Napoli, dat zijn rug rechtte en op zoek ging naar de gelijkmaker. Dries Mertens kreeg enkele grote kansen, maar keer op keer toonde Gianluigi Buffon zijn klasse.

Via een door José Callejón versierde strafschop, waar een sterke geur van buitenspel aan hing, maakten de Italianen alsnog de verdiende gelijkmaker. Insigne schoot onberispelijk raak.

Rode Ster verrast

Eerder op de avond versloeg Rode Ster de Champions League-finalist van vorig jaar, Liverpool, in eigen huis. De Serviërs doen zodoende weer mee om de bovenste plekken.

Milan Pavkov viert de 1-0 tegen Liverpool

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis werd Liverpool, dat eerder in eigen huis nog met 4-0 zegevierde, al binnen het halfuur te kijk gezet door Milan Pavkov. Met twee goals was hij de gevierde man.

De spits kopte de 1-0 binnen en maakte z'n tweede met een uitstekend afstandsschot. Na rust raakten James Milner en Mo Salah nog de lat en de paal, maar de eerste Servische zege in de Champions League (elf nederlagen, vier keer gelijk) kwam niet meer in gevaar.