Saúl Ñíguez ANP

Atlético neemt revanche op Dortmund, Vormer scoort bij winnend Brugge

time icon Aangepast

Atlético Madrid heeft zich na de 4-0 nederlaag bij Borussia Dortmund gerevancheerd. De return in de Spaanse hoofdstad draaide uit op een 2-0 zege.

Beide ploegen staan nu op negen punten in groep A van de Champions League en lijken af te stevenen op plaatsing voor de knock-outfase.

Vooral in het tweede deel van de eerste helft domineerde de ploeg van trainer Diego Simeone en mochten de Duitsers van geluk spreken dat het maar bij één tegentreffer bleef.

Saúl Ñíguez is dolblij na zijn treffer tegen Borussia Dortmund ANP

Na ruim een halfuur brak Saúl Ñíguez pas de ban door via het been van Manuel Akanji toe te slaan. Even later scheerde een knal van Thomas Partey via de bovenkant van de lat over.

Borussia Dortmund, dat dit seizoen nog geen nederlaag had geleden, kreeg in de tweede helft een kans via Raphaël Guerreiro, maar de Portugees kopte over.

In de slotfase besliste Antoine Griezmann de ontmoeting door uit een counter de 2-0 achter Roman Bürki te schuiven.

Club Brugge viert de 0-1 van Hans Vanaken (l) EPA

Zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma Groeneveld, maar met Ruud Vormer en Stefan Denswil pakte Club Brugge zijn eerste Champions League-zege van dit seizoen.

Op bezoek bij AS Monaco werd het 4-0 door twee doelpunten van Hans Vanaken, één van Wesley en één van Vormer. Bij rust stond het al 3-0.

Vanaken schoot eerst een voorzet van Mats Rits binnen en benutte even later een penalty na een vermeende handsbal van Antonio Barreca. Wesley strooide nog meer zout in de Monegaskische wond. Vormer maakte kort voor tijd het feest compleet.

AS Monaco-speler Moussa Sylla (l) in duel met Brandon Mechele EPA

Het was de eerste Champions League-overwinning van de Belgen sinds 2 november 2005, toen Rapid Wien met 3-2 werd geklopt.

Club Brugge heeft in groep A nu vier punten verzameld, staat op de derde plek en heeft nog een kans om zich te plaatsen voor de achtste finales. AS Monaco blijft op een punt staan.

Stand in groep A

Club Duels-punten Doelsaldo
1. Borussia Dortmund 4-9 8-2
2. Atlético Madrid 4-9 7-6
3. Club Brugge 4-4 6-5
4. AS Monaco 4-1 2-10
Statistieken Atletico Madrid-Borussia Dortmund

STER Reclame