Oussama Idrissi na een treffer voor AZ ANP

Jong Oranje-speler Idrissi opgeroepen voor Marokko

time icon

Oussama Idrissi was al opgenomen in de voorselectie van het nationale elftal van Marokko, maar nu heeft bondscoach Hervé Renard ook in het definitieve keurkorps een plaats ingeruimd voor de 22-jarige vleugelaanvaller van AZ. Het Noord-Afrikaanse land werkt de komende week interlands af tegen Kameroen en Tunesië.

De in Bergen op Zoom geboren Idrissi doorliep alle vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen en speelde elf keer voor Jong Oranje. Vorige maand kwam hij tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne nog in het veld als invaller voor Justin Kluivert.

Minuten

Zodra Idrissi minuten maakt voor Marokko in een competitief duel, kan hij niet niet meer uitkomen voor 'het grote Oranje'. Vorige week liet AZ weten dat de jonge buitenspeler nog niet heeft bepaald of zijn voorkeur uitgaat naar Nederland of Marokko.

Renard belegt volgende week maandag met 26 spelers een trainingskamp. De Ajacieden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zitten daar ook bij, evenals de voormalige eredivisionisten Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat.

Marokko speelt volgende week in de kwalificatie voor de Afrika Cup tegen Kameroen, de ploeg van bondscoach Clarence Seedorf, en oefent daarna tegen Tunesië.

STER Reclame