NOS Voetbal

Van Bommel zoekt geen excuses, ondanks erbarmelijk veld Wembley

De erbarmelijke staat van het veld op Wembley mag PSV er niet van weerhouden om dinsdagavond een goed resultaat tegen Tottenham Hotspur te behalen. Trainer Mark van Bommel eist in aanloop naar het Champions League-duel dezelfde onverstoorbaarheid als in de eredivisie.

"In Nederland hebben we kunstgras, daar moet je je op voorbereiden. Dat geldt ook voor deze wedstrijd", aldus Van Bommel. "Daarom is het goed dat we hier nu trainen. We moeten er het beste van maken."

De grasmat van het iconische stadion raakte vorige week zondag door een American Football-wedstrijd ernstig beschadigd, waardoor het veld op sommige delen in een woestijnvlakte veranderde.

Een dag later speelde Tottenham onder erbarmelijke omstandigheden - het American Football-speelveld was nog duidelijk zichtbaar - de thuiswedstrijd tegen Manchester City, dat met 1-0 won. "Het was zwaar irritant om naar te kijken", zegt Van Bommel. "Soms wist je niet of de bal buiten de lijnen was."

Het was daarna zelfs nog even onzeker of de UEFA het veld bespeelbaar vond, maar de keurmeesters van de Europese voetbalbond staken maandagavond hun duim op.

Van Bommel hoopt dat PSV beter voor de dag komt dan twee weken geleden in Eindhoven. "Tottenham overklaste ons. We kwamen te laat in de duels. We werden naar achteren gedrukt, dat was voor het eerst in eigen huis."

"Het was onze minste wedstrijd, maar we haalden wel een punt. Dat zegt ook iets", keek hij terug op het 2-2 gelijkspel.

De training van PSV een dag voor de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur

Het favoriete Tottenham Hotspur is er dinsdagavond veel aan gelegen om drie punten te pakken, wil de ploeg nog een rol van betekenis spelen in groep B.

Die kansenverhouding moet PSV uitbuiten, vindt verdediger Daniel Schwaab. Hij wil met PSV zo lang mogelijk de nul houden, in de hoop dat nervositeit bij de Engelsen gaat toeslaan. "Dan wordt het publiek onrustig en de Spurs misschien ook wel. Dan krijgen we een kans."

Stand Champions League - groep B

Club Duels-punten Doelsaldo
1. FC Barcelona 3-9 10-2
2. Internazionale 3-6 4-4
3. Tottenham Hotspur 3-1 5-8
4. PSV 3-1 3-8

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl