Rafael Nadal AFP

Nadal beëindigt seizoen door aanhoudend blessureleed

time icon

Rafael Nadal heeft zijn tennisseizoen door aanhoudend blessureleed moeten beëindigen. De 32-jarige Spanjaard mist hierdoor de World Tour Finals, het traditionele eindejaarstoernooi dat zondag van start gaat.

Nadal kwam de voorbije weken door een onwillige buikspier niet in actie. De zeventienvoudig grandslamkampioen liet zich maandag in Barcelona tevens aan zijn rechterenkel opereren om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen.

"Het is een gecompliceerd seizoen geweest", aldus Nadal, die dit jaar voor de elfde keer de titel op Roland Garros won. "Qua tennis was het heel goed, als ik fit was. Tegelijkertijd is het fysiek een slecht jaar geweest."

Rafa Nadal
@RafaelNadal
Es cierto que lo teníamos detectado desde hace tiempo y de vez en cuando me molestaba. Sin embargo dado que el problema en el músculo abdominal me impide también jugar en Londres, aprovechamos el momento para remover el cuerpo libre y evitar futuros problemas.
6 maanden geleden

Nadal is sinds zijn uitschakeling in de halve eindstrijd van de US Open in september niet meer in actie gekomen. Hij moest toen door een knieblessure na twee sets opgeven tegen Juan Martín del Potro.

Isner vervangt Nadal

De Amerikaan John Isner is Nadals vervanger op de World Tour Finals in Londen. Eind vorige week meldde Del Potro zich met knieklachten ook al af. Hij wordt vervanger door Kei Nishikori.

Groepsindeling World Tour Finals

Kuerten-groep: Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic en John Isner

Hewitt-groep: Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem en Kei Nishikori

STER Reclame