Rafael Nadal AFP

Rafael Nadal heeft zijn tennisseizoen door aanhoudend blessureleed moeten beëindigen. De 32-jarige Spanjaard mist hierdoor de World Tour Finals, het traditionele eindejaarstoernooi dat zondag van start gaat.

Nadal kwam de voorbije weken door een onwillige buikspier niet in actie. De zeventienvoudig grandslamkampioen liet zich maandag in Barcelona tevens aan zijn rechterenkel opereren om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen.

"Het is een gecompliceerd seizoen geweest", aldus Nadal, die dit jaar voor de elfde keer de titel op Roland Garros won. "Qua tennis was het heel goed, als ik fit was. Tegelijkertijd is het fysiek een slecht jaar geweest."

Nadal is sinds zijn uitschakeling in de halve eindstrijd van de US Open in september niet meer in actie gekomen. Hij moest toen door een knieblessure na twee sets opgeven tegen Juan Martín del Potro.

Isner vervangt Nadal

De Amerikaan John Isner is Nadals vervanger op de World Tour Finals in Londen. Eind vorige week meldde Del Potro zich met knieklachten ook al af. Hij wordt vervanger door Kei Nishikori.

STER reclame