Pro Shots

De zondag gestaakte competitiewedstrijd Feyenoord-VVV-Venlo wordt op donderdag 6 december overgespeeld. Het duel werd zondagmiddag om iets voor vijven gestaakt wegens lichtuitval in De Kuip.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen de lichtmasten het begaven. Er werd nog enige tijd gewacht in de kleedkamers, maar al snel besloot scheidsrechter Bas Nijhuis het duel te staken.

Stadiondirecteur Van Merwijk: 'Techniek begaf het, botte pech'

Probleem

"Het probleem zat echt hier binnen in het stadion, zoals we gisteren al direct vermoedden", zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk.

"Een deel van de techniek, onder meer een transformator en meerdere relais, blijkt het te hebben begeven en deze zullen worden vervangen. Daar hebben we een paar dagen voor nodig, vooral ook omdat we na vervanging van de kapotte onderdelen goed willen testen."

Van Merwijk benadrukt nog eens dat de lichtuitval "botte pech" is en dat het probleem losstaat van de protesten tegen de eventuele bouw van een nieuw stadion.

Supporters zorgden zondag zelf voor wat licht ANP Pro Shots

KNVB

Van Merwijk kreeg ook telefoon van de KNVB, aangezien in het Rotterdamse stadion op 16 november de interland Nederland-Frankrijk gespeeld wordt. "Het is duidelijk dat iedereen zeker wil weten dat dit niet nog eens gebeurt. Als stadiondirecteur sta ik daar precies zo in", aldus Van Merwijk.

"Vandaar dat we alles op alles zetten en het zekere voor het onzekere nemen, onder meer door straks de oplossing zeer uitvoerig te testen."

Belangen

Manager competitiezaken van de KNVB Jan Bluyssen realiseert zich dat het vervelend is dat de wedstrijd niet eerder kan worden ingehaald. "Natuurlijk is het vervelend dat de competitie nu een aantal weken scheefloopt, maar de belangen van de clubs en supporters wegen hierin nu eenmaal zwaar", zegt hij.

"Samen met Feyenoord, VVV-Venlo en de andere betrokkenen hebben we snel kunnen schakelen en samen zijn we op een datum uitgekomen waar iedereen tevreden mee is."

Geheel

Door het bestuur betaald voetbal is besloten om de wedstrijd in zijn geheel in te halen. Dat betekent dat beide teams niet met dezelfde opstellingen hoeven te spelen en kunnen beschikken over de op dat moment inzetbare spelers.

Feyenoord speelt op 2 en 9 december ook voor de competitie. Drie dagen na het duel met VVV gaan de Rotterdammers op bezoek bij FC Emmen.

STER reclame