Bij Arsenal komt Nederland-Zwitserland al tot leven

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bij Arsenal komt Nederland-Zwitserland al tot leven

Het worden spannende weken voor de Nederlandse voetbalvrouwen. Vrijdag is in Utrecht het eerste play-offduel met Zwitserland in de strijd om het laatste WK-ticket en vier dagen later is in Schaffhausen de return.

Bij Arsenal is die wedstrijd al enige tijd onderwerp van gesprek. Bij de Londense club staan niet alleen de Nederlandse internationals Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Dominique Bloodworth en Vivianne Miedema onder contract, maar ook de Zwitserse Lia Wälti.

"We plagen elkaar niet", zegt Wälti. "We hebben respect voor elkaar en we weten waar het om gaat. Dat wil je er niet te diep inwrijven bij elkaar, maar we praten er wel over natuurlijk."

Van de Donk is op haar hoede voor Wälti. "We moeten zeker voor de Zwitsers oppassen. Ze zullen heel gedisciplineerd voetballen en wellicht op de counter loeren."

Arsenal Women
@ArsenalWFC
Heading into the international break like... 😅 #WeAreTheArsenal 🔴
5 maanden geleden

Samen zijn de vier Oranje-speelsters en Wälti niet te kloppen in Engeland. Arsenal is koploper van de competitie met zeven overwinningen in zeven duels. Van de 34 goals nam Oranje-spits Miedema er elf voor haar rekening.

STER Reclame