Sjinkie Knegt duwt aan tijdens de relay in Dresden, vorig seizoen
NOS Schaatsen

Nederlandse mixed-relayploeg grijpt zilver bij eerste editie in wereldbeker

Shorttrackers Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Suzanne Schulting en Rianne de Vries hebben in Calgary de zilveren medaille veroverd bij de eerste editie van de gemengde estafette, officieel de mixed relay geheten.

In de finale moest het Nederlandse kwartet buigen voor China, dat in het tweede deel van de race afstand nam. Slotrijder Sjinkie Knegt kon de achterstand nog enigszins verkleinen, maar slaagde er niet meer in Oranje aan de winst te helpen.

Mannen geven zege uit handen

De mannenploeg op de aflossing liet de winst door de vingers glippen. Nederland pakte twintig ronden voor het einde de leiding en leek op weg naar het goud, maar in de slotronde verspeelde Knegt de eerste plaats aan Hongarije.

Ook Zuid-Korea ging Nederland nog voorbij, waardoor Knegt, Breeuwsma, Ithzak de Laat en Dennis Visser slechts de bronzen medaille kregen omgehangen.

Sjinkie Knegt

De aflossingsploeg bij de vrouwen, die uit Schulting, De Vries, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof bestond, eindigde in de finale als vierde.

In de slotfase van de race reed Nederland nog in tweede positie, toen De Vries ten val kwam. Het goud ging naar Rusland, voor Zuid-Korea en Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl