NOS Nieuws

'Waarom bangmakende antivax-verhalen?', twittert minister over Buitenhof

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) heeft op Twitter kritiek geuit op de aflevering van Buitenhof van vandaag. Daar was een discussie tussen een voor- en een tegenstander van vaccinaties. "Waarom keer op keer een podium voor bangmakende antivax-verhalen?", twitterde hij.

Aan tafel bij het praatprogramma zaten jeugdarts Mascha Kamphuis en homeopaat Anne-Marie van Raaij van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken. Van Raaij plaatste vraagtekens bij de veiligheid van vaccinatie. "U maakt mensen onnodig bang", was de reactie van de jeugdarts.

De Jonge, die ook vicepremier is, zei in zijn tweet dat hij het stellig eens is met de "kraakheldere en overtuigende" stellinginname van de arts.

Dalende vaccinatiegraad

De laatste jaren is de vaccinatiegraad in Nederland en de rest van Europa gedaald. Eerder dit jaar luidden de Europese Commissie en de Wereldgezondheidsorganisatie de noodklok over deze trend. Als de vaccinatiegraad blijft dalen, staat de gezondheid van alle burgers in Europa op het spel, benadrukte de Europese Commissie.

In augustus opperde de VVD het plan om een vaccinatieplicht in te voeren in Nederland. Een D66-plan voor het weigeren van niet-gevaccineerde kinderen door opvangorganisaties, kan rekenen op een Kamermeerderheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl