Tweede goud Schulting in Calgary, ook Van Ruijven wint

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting pakt goud 'haar' 1.000 meter bij WB Calgary
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Shorttracksters Suzanne Schulting en Lara van Ruijven verlaten de eerste wereldbeker van het seizoen met een gouden medaille. Schulting zelfs met twee.

Zij won na de 1.500 meter ook de 1.000 meter, de afstand waarop ze in februari olympisch kampioene werd. Na een val van de Chinese Han Yutong reed ze in de finale onbedreigd naar de winst.

"Ik zag het gat en dacht: gaan, gaan, gaan", zei een enthousiaste Schulting. Het is de vierde keer in haar loopbaan dat ze bij een wereldbekerwedstrijd een individueel nummer wint.

suzanneschulting
Calgary, Alberta
1500M GOLD!!💥 #WorldCup

Schulting greep op de aflossing naast een derde medaille. Rianne de Vries kwam al vroeg in de finale, terwijl ze op kop reed, ten val. Nederland finishte daarna als laatste.

Eerste goud voor Van Ruijven

Van Ruijven pakte op de 500 meter haar eerste individuele gouden medaille in wereldbeker. Ze nam in de finale al snel de leiding, bleef uit het gedrang dat achter haar ontstond en liet niemand meer passeren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Ruijven verrast met goud op 500 meter in Calgary
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Dit is ongelofelijk, ik kan het niet geloven", reageerde Van Ruijven. "Ik had een paar meter voorsprong en probeerde dat gewoon maar vast te houden."

Voor de Nederlandse is het haar derde individuele shorttrackmedaille in de wereldbeker. Drie seizoenen geleden veroverde ze al eens een zilveren en een bronzen plak op de 500 meter.

Van Kerkhof uitgeschakeld

Voor Yara van Kerkhof viel het doek in de kwartfinales van de 1.000 meter. Van Kerkhof veroverde zaterdag nog het zilver op de 500 meter. Ze begon voortvarend aan haar kwartfinale, maar viel tijdens de race terug. Ze eindigde als laatste en werd door de jury ook nog gediskwalificeerd wegens het duwen van een tegenstander.

Rianne de Vries en Xandra Velzeboer werden in de kwartfinales van de 500 meter uitgeschakeld. De Vries kwam in haar race niet verder dan de derde plaats, waar alleen een plaats bij de beste twee toegang zou hebben gegeven tot de halve finales.

Velzeboer reed halverwege haar kwartfinale ook in derde positie, maar schakelde zichzelf uit door een val in de bocht.

STER Reclame