NOS Nieuws

Verborgen flitsers ingezet bij werkzaamheden en rode kruizen

Justitie gaat de komende maanden nieuwe flitsapparaten testen die nauwelijks opvallen. Ze zijn verborgen in aanhangwagens en worden vooral ingezet bij wegwerkzaamheden. Ook komen er camera's die automobilisten moeten betrappen die rode kruizen negeren of bellen of appen achter het stuur.

De apparaten worden komende week getest in Zuid-Limburg:

Politie test nieuwe flitsapparatuur

De pakkans moet door de nieuwe flitsers worden vergroot. Vooral bij wegwerkzaamheden zijn de apparaten hard nodig, zegt officier van justitie Roy Appels. "Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen."

Appels wijst erop dat de wegen bij werkzaamheden korter of smaller zijn en dat het daarom belangrijk is dat automobilisten hun snelheid minderen, ook als er op dat moment geen wegwerkers bezig zijn.

De 'wegwerkflitser' wordt vanaf volgende week ingezet op de A76 in Limburg. Later worden de flitsers geplaatst bij wegwerkzaamheden aan de N7 bij Groningen.

'Telefoonflitser'

Naast de flitsers voor wegwerkzaamheden test justitie de komende tijd nog twee andere soorten camera's, verspreid door het land. Er komt een flitsapparaat voor automobilisten die rode kruizen negeren. Ook wordt de eerder aangekondigde 'telefoonflitser' getest, die automobilisten pakt die appen of bellen achter het stuur.

Het gaat om een pilot van een aantal maanden. Daarna wordt bekeken welke apparaten werken. Automobilisten die in de testperiode worden geflitst, kunnen gewoon een boete krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl